Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Občianske združenie Náš Devín

Náš Devín je občianske združenie, ktorého hlavným zámerom je podporiť stretávanie sa Devínčanov. V mestskej časti Devín, ktorá nemala žiadne detské ihrisko a ani voľnočasové priestranstvo sa nám podarilo vybudovať detskú herničku v Dome kultúry a externé voľnočasové priestranstvo s ihriskom - Devínsky sad. Organizujeme pre Devínčanov rôzne obľúbené akcie, napr. MDD, športové hry, pravidelné cvičenia pre deti aj dospelých, opekačky, tématické tvorivé dielničky, lampiónový sprievod, divadielka a mnohé iné. Keďže mestská časť Devín je kvôli chybám z minulosti v nútenej správe, snažíme sa svojpomocne zveľaďovať prostredie v Devíne a podporovať stretávanie sa komunity devínskych rodín, ktorá sa neustále rozrastá.

Detskú herničku v Dome kultúry sme otvorili vo februári 2017. Hernička je prístuná pre všetkých Devínčanov, kľuč od herničky je k dispozícii v pizzerii Valentian. Herničku môžete využívať v čase otváracích hodín pizzerie alebo samozrejme aj počas všetkých akcií, kedy je Dom Kultúry otvorený.

Devínsky sad, voľno časový priestor pre deti sme “oficiálne” otvorili prvým piknikom  20.5.2017.V Devínskom sade sa od jari do jeseňe pravidelne cvičí joga a kalanetika.Teší nás, že do sadu prichádza stále viac a viac nových rodín. Ak ste v Devínskom sade ešte náhodou neboli,priďte, všetci ste srdečne vítaní! Devínsky sad na ulici K zlatému rohu určite neprehliadnete, červená bránka je pre vás všetkých stále otvorená!

Ak sa chcete dozvediet o našej činnosti viac alebo sa k nám pridať na ďalšiu brigádu, všetky aktuálne informácie nájdete na facebook/Náš Devín. S radosťou uvítame akúkoľvek vašu pomoc, vaše nápady ako aj pomoc finančnú SK54 8330 0000 0025 0110 7067.

K našim aktivitám sme v roku 2018 pridali filmový klub Devín. Uzavreli sme zmluvu s Asociáciou filmových klubov a tak môžeme v Devíne premietať hodnotné filmy. V chladných mesiacoch premietame v dome kultúry Devín a v lete nám príjemnú atmosféru, pre letné kino, poskytuje obľúbené Ahoy Café.Premietame každý druhý piatok o 19:00. všetky aktuálne informácie nájdete na facebook/Náš Devín a facebook/Kino Devín.

Zrekonštruovali  sme schátrané Átrium za domom kultúry. Vytvorili sme  príjemný priestor pre posedenie v chládku pre našich seniorov, letnú čitáreň a rôzne podujatia zamerané predovšetkým na literatúru.